بسم الله الرحمن الرحیم

و خلاصه الشروح

«و خلاصة الشروح» نام شرحی برای نهج البلاغه است که توسط مرحوم حجت‌الاسلام و المسلمین میرزا مهدی صادقی تدوین شده و مطالب سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه بر اساس آن تنظیم شده است.

در این مقاله وجه تسمیه و برخی از ویژگی‌های این شرح به طور اختصار بیان شده است.

فهرست
  • ↓۱- علت نام گذاری شرح به «و خلاصه الشروح»
  • ↓۲- ویژگی‌های شرح «و خلاصه الشروح»
  • ↓۳- مطالب مرتبط

علت نام گذاری شرح به «و خلاصه الشروح»

دلیل نامگذاری این شرح به «و خلاصة الشروح» به این جهت است که این شرح خلاصه‌ای از تمام شرح‌ها است به اضافۀ مطالبی دیگر که در سائر شروح ‌نمی‌باشد.

در «و خلاصة الشروح» تمام شرح‌های نهج البلاغه که در نرم افزار «دانشنامه علوی» وجود دارد بررسی شده و خلاصه‌ای از آنها با رعایت سه نکته بیان شده است؛ اول این که باید شرح باشد، دوم جذاب باشد و سوم کاربردی باشد.

رعایت این نکات موجب ‌می‌شود که شرح مذکور در حیطه‌های مختلفی همانند حاکمان، عالمان، خانواده، خودسازی و مسایل فردی حل مشکل نماید. پس این شرح، خلاصۀ تمام شرح‌ها با نگاهی کاربردی برای حل مشکلات است.

حرف واو در عنوان «و خلاصة الشروح» به این جهت اضافه شده که شرح حاضر علاوه بر بررسی تمام شروح و بیان خلاصۀ آن‌ها دارای ویژگی‌های خاصی ‌می‌باشد.

ویژگی‌های شرح «و خلاصه الشروح»

به عنوان نمونه یکی از ویژگی‌های این شرح نگاه خاص آن به نهج البلاغه است به این صورت که در این نگاه هر قسمتی از نهج‌البلاغه مشکلی را مطرح می‌کند و راه حل آن را بیان ‌می‌کند و در واقع داشتن نگاه مشاوره‌ای به نهج‌البلاغه، از ویژگی‌های خاص این شرح است.

ویژگی‌های دیگر این شرح از این قرار است:

این‌ها از ویژگی‌های خاص این شرح است یعنی از یک طرف بحث‌های عرفانی و استفاده از اسماءالله، نجوم، بحث‌های نظامی و فنون جنگی، سیستم حکومتی، نگاه حل مشکلی و مشاوره‌ای در آن مطرح است. از طرف دیگر خلاصۀ تمام شروح بوده و اگر به این شرح مراجعه شود تا حدّ هشتاد درصد بلکه بیشتر ما را از مراجعه به بقیه شرح‌ها بی نیاز ‌می‌کند.

مطالب مرتبط

نهج البلاغه

شرح صوتی کامل نهج البلاغه

معرفی اتاق فکر.mp4

فعالیتهای بنیاد مجازی نهج البلاغه.mp4

مقدمه نهج‌البلاغه